Lezing “Voeding of vulling”

Lezing “Voeding of vulling”

Beste pilatesenthousiasteling,
Graag zou ik je over het volgende willen informeren.
Als pilatestherapeut ben ik niet alleen altijd zeer geïnteresseerd in het menselijk lichaam, met name in de anatomie (bouw menselijk lichaam) als ook in de biomechanica (beweging van spieren, gewrichten en ledematen), maar ook in gezonde voeding en supplementen.
Ik geloofde altijd dat de inname van gezonde en verse voeding voldoende was voor het goed functioneren van ons lichaam. Maar toch bleef ik altijd scherp wanneer er informatie over gezonde voeding voorbij kwam. Eén van de toppics in voeding is minder vlees en meer (vette) vis eten. Zeker 3 keer per week.
Onderzoeken tonen aan dat het merendeel van de mensen een tekort heeft aan belangrijke voedingsstoffen zoals omega 3. Dit leidt in de westerse wereld tot oneindig veel welvaartsziekten. Deze welvaartsziekten worden mede veroorzaakt door een te hoge inname van omega 6, veelal verwerkt in onze (westerse) voeding.
Graag wil ik jullie uitnodigen op dinsdag 19 februari in mijn studio voor een lezing van Erik-Alexander Richter, een deskundige op het gebied van voeding en gezondheid (zie stukje tekst onderaan deze blog).
Ik ken Eric al ruim 8 jaar. Hij is een zeer kundig en inspirerend spreker. Als ik naar zijn lezingen ga weet hij niet alleen mij, maar vele anderen zeer goed te informeren en te inspireren.
Zelf heb ik ervaren welke invloed omega 3 heeft op mijn eigen gezondheid. Een aanhoudende slijmbeursontsteking, welke maar niet overging, is volledig geheeld nadat ik omega 3 ben gaan gebruiken. Ik ben zo enthousiast hierdoor en overtuigd van het belang van o.a. omega 3.
Wanneer: dinsdag 19 februari 2019
Tijd: inloop 19:00, start 19:30, verwacht einde 21:30
Waar: Pilatesstudio Hambakenwetering 18 Den Bosch
Graag een berichtje via het contactformulier van de website sturen als je wilt komen luisteren naar deze inspirerende lezing. Neem gerust vrienden, vriendinnen of familieleden mee. In dat geval ook graag het aantal personen even doorgeven.
Ik hoop jullie graag te mogen verwelkomen.
Erik-Alexander Richter is biochemicus en klinisch psychisch neuro-immunoloog. Hij kan als geen ander verbanden leggen tussen ziekte aan de ene kant, maar ook stress, depressies, bewegingsarmoede, voedingsproblemen en vooral laaggradige ontstekingen aan de andere kant. Erik- Alexander Richter is o.a. bekend als presentator en medisch deskundige bij het tv programma Life is Beautiful. Hij is een inspirerende en begenadigd spreker en heeft vele artikelen in vaktijdschriften geschreven.
Close Menu